Vapaaottelu

Vapaaottelu eli MMA (Mixed Martial Arts) on kamppailulaji, jossa yhdistyvät monien eri kamppailulajien tehokkaimmat tekniikat. Se on täyskontaktilaji, jossa käytetään monipuolisia lyönti- ja potkutekniikoita yhdessä painitekniikoiden kanssa. Vapaaottelua kutsutaankin usein kamppailulajien kuninkaaksi, koska kamppailua rajoittavat säännöt on karsittu minimiin. Vapaaottelu on monipuolisuutensa vuoksi erittäin vauhdikasta ja tehokasta urheilua, joka sopii niin naisille kuin miehille.

Vapaaottelussa voi myös kilpailla. Kilpailut käydään yleensä kehässä tai häkissä. Tarkoituksena on voittaa vastustaja käyttämällä sallittuja iskuja, lukkoja tai kuristuksia. Nykyaikaisessa vapaaottelussa nähdään vaikutteita lukuisista muista kamppailulajeista, kuten painista, nyrkkeilystä, thainyrkkeilystä, judosta ja brasilialaisesta jujutsusta.

Vapaaottelu aloitetaan käymällä BJJ ja Lukkopainin peruskurssi, jonka jälkeen harjoitellaan potkunyrkkeilyä ja aletaan yhdistellä eri tekniikoita vapaaottelu harjoituksissa.