BJJ

BJJ eli brasilialainen jiu-jutsu on judosta ja japanilaisesta jujutsusta kehitetty kamppailu- ja itsepuolustuslaji, joka painottuu erilaisiin maassa käytettäviin tekniikoihin. BJJ on erinomainen itsepuolustuslaji sekä naisille että miehille, koska tekniikoiden perusideana on päihittää itseään isompi ja vahvempi vastustaja.

Lajin tehokkuus piilee realistisissa mattokamppailutekniikoissa. Tyypillisesti vastustaja pyritäänkin viemään mattoon ja hallitsemaan käyttäen lukkoja ja kuristuksia. Lajitekniikoihin lasketaan laaja skaala erilaisia heittoja, kuristuksia, nivellukkoja sekä pysty- ja mattopainia.

Brasilialaista Jiu-Jitsua harjoitellaan puvulla eli GI:llä. Lajiin ei sisälly erillisiä vyökokeita, vaan vyöt myönnetään käytännön osaamisen, lajitaidon ja kilpailumenestyksen perusteella.

BJJ-treeneissä harjoitetaan tekniikan lisäksi lajissa hyödyllistä voimaa, kestävyyttä ja kehonhallintaa. Harjoittelun voi siis ehdottomasti aloittaa salillamme missä kunnossa tahansa!

Seuramme tarjoaa ammattitaitoista opetusta jokaiselle harrastajalle, oli sitten tähtäimessä kilpailut tai rauhallinen kunnonkohotus. Huolehdimme, että harjoittelu on turvallista ja hauskaa. Kukin harrastaja voikin valita itse etenemistahtinsa ja harjoitella oman taitotasonsa mukaisessa ryhmässä

Harrastus aloitetaan käymällä peruskurssi. Aiempaa urheilutaustaa ei tarvita, koska harjoituksissa kohennetaan kuntoa vähitellen. Peruskurssilla käydään läpi Polar Jiu jitsu teamin peruskurssiohjelma, jonka jälkeen siirrytään harjoittelemaan kokeneempien harjoittelijoiden kanssa.